• м.Чернівці, вул. Руська, 185-В 
  • trauma.ua@gmail.com
workimg

У 70 років наш пацієнт із двома імплантованими кульшовими суглобами став світовим рекордсменом з пауерліфтингу


19 квітня в клініці «Angelholm» відбулось офіційне оголошення Національного рекорду України з внесенням в Книгу рекордів України.

Майстер спорту України Міжнародного класу Ярослав Чала, який з двома імплантованими в шведсько-українському медичному центрі «Angelholm» кульшовими суглобами став світовим рекордсменом з пауерліфтінгу.

2014 року Ярослав Чала замінив один кульшовий суглоб в клініці «Angelholm», а 2016 р. – другий. Після цього знаний спортсмен не тільки повернувся до занять спортом, але й у свої 70 років став рекордсменом світу на Чемпіонаті світу у Калгарі (Канада): присів з вагою 160 кг, а в становій тязі подолав 205 кг.

Коли Ярослав Васильчишин дізнався про таке навантаження на штучні суглоби, був збентежений та одразу попросив Ярослава Чала зробити контрольні знімки. Суглоби були в прекрасному стані, ніби вчора імплантовані. Штучні суглоби фірми «Zimmer» чудово витримали це колосальне навантаження.

Рекорд оголосила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова. Вона  повідомила присутнім, що номінація, в якій було зафіксовано рекорд, є найпристижнішою, і це «Наука і технології».

Відзнаки з внесенням в Книгу рекордів України отримали Ярослав Чала та Ярослав Васильчишин.

Присутній на заході Президент Федерації з Пауерліфтингу Вадим Середа розповів про сотні спортивних досягнень Ярослава Чала, про його подвиг спортивного довголіття та тренерського життя.

Представник Департаменту охорони здоров'я Олександр Грегуцак виступив та подякував Ярославу Васильчишину не тільки за його професійні здобутки в медичній галузі, але й за величезну волонтерську допомогу ЗСУ.

Тренер-викладач з боксу БК Колізей-Машзавод Едуард Погодін закцентував увагу на тому, що спортсмени Чернівців, у разі необхідності, завжди знають, куди звертатись. «Сьогоднішній спорт не буває без травм, але для того, аби швидко відновитись, повернути собі форму та знову спокійно тренуватись, важливо лікуватись у професіоналів. І такі профі працюють саме в клініці «Angelholm» - зауважив спортсмен.

За волею долі на захід потрапив Директор офіційного предствництва фірми «Zimmer» в Україні Дегурко Андрій Юрійович. Він закцентував увагу на тому, що в медичному центрі «Angelhom» найбільший в Україні досвід по заміні суглобів.  «Ця подія показує, що нічого неможливого бути не може у тої людини, котра хоче чогось досягти. Якщо це робиться з відкритим серцем, наполегливо, то Господь допомагає, Господь веде…. Цей рекорд, не якась випадковість. Це зустрілися два рекордсмени: один – медичний, другий спортивний і в результаті маєм таке досягнення. Золоті руки Ярослава Миколайовича та терпіння та наполеглевість Ярослава Юрьевича»

Впевнено можна сказати, що використання якісних суглобів, перевірених часом та навантаженнями, віртуозна робота оперуючої бригади, швидкість проведення оперативних втручань, використання європейських протоколів дотримання стерильності, щадна анестезія та рання реабілітація разом з комфортними умовами перебування та відповідального ставлення персоналу до пацієнтів – все це призводить до дійсно рекордних результатів.

Щиро вітаємо Ярослава Чала та Ярослава Васильчишина з отриманою нагородою та бажаємо майбутніх досягнень та встановлення рекордів!

Новий коментар

Name
Ел. пошта
Текст

Коментарі